Annie Lööf in i styrelsen för Astrid Lindgrens värld

Annie Lööf tar sitt småländska arv på allvar. Centerpartiets tidigare partiledare är ny ledamot i styrelsen för Astrid Lindgrens värld.

”Astrid Lindgren är ett av våra absolut starkaste varumärken och dessutom är det Småland”, säger Annie Lööf.
”Astrid Lindgren är ett av våra absolut starkaste varumärken och dessutom är det Småland”, säger Annie Lööf.Foto: Henrik Montgomery/TT, Magnus Römbo/Astrid Lindgrens värld
Axel Hyttnäs Telin

Den tidigare C-ledaren, som är född i småländska Värnamo, säger att det känns naturligt att engagera sig i nöjesparken i Vimmerby.

– Jag blev väldigt hedrad när jag fick frågan. Astrid Lindgren är ett av våra absolut starkaste varumärken och dessutom är det Småland, säger Annie Lööf till TT.

Astrid Lindgrens värld blir det tredje styrelseuppdraget för Annie Lööf sedan hon avgick från partiledarposten i februari. Sedan tidigare är hon ledamot i stålbolaget Greeniron och investmentbolaget Bywit.

Dessutom har hon under hösten utkommit med sin andra självbiografi ”Också Annie”. Hon har även startat ett eget bolag som ska ”bedriva rådgivning och konsultverksamhet inom organisation och företagsledning, ledarskap, media och kommunikation”.

TT: Hur många erbjudanden har du valt att tacka nej till sedan du lämnade politiken?

– Jag har fått många men för mig har det snarast handlat om att jag valt med omsorg för jag vill gå in och göra ett riktigt arbete och då måste man gå in successivt, säger Annie Lööf.

Nämnda personer

Annie Lööf

Tidigare partiledare Centerpartiet, före detta riksdagsledamot och näringsminister
Jur. kand (Lunds uni., 2011)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00