Om  
Annie Lööf

Annie Lööf skriver självbiografi

I februari avgick Annie Lööf som Centerpartiets partiledare. Nu skriver hon på en självbiografi som släpps i höst.

Den 18 september släpps den tidigare C-ledarens självbiografi som hon skriver tillsammans med författaren Caroline Bankler.
Den 18 september släpps den tidigare C-ledarens självbiografi som hon skriver tillsammans med författaren Caroline Bankler.Foto: Centerpartiet
Miranda Olsson

Det är Bokförlaget Forum som ger ut den tidigare C-ledarens bok som enligt förlaget ska ta läsaren bakom kulisserna i svensk politik. 

”Som liberal, feminist och humanist har hon tagit strid för grundläggande värderingar och mött såväl hyllningar och djup respekt som hot, hat och utstuderade mordplaner”, skriver förlaget i ett pressmeddelande

Annie Lööf skriver boken tillsammans med författaren Caroline Bankler, som skrivit Björn Natthiko Lindeblads bok Jag kan ha fel (2020).

– Jag har varit politiker i sexton år, hela mitt vuxna liv. Mycket har hänt och det har varit en omvälvande tid, både i Sverige, världen och för mig personligen. Nu känner jag mig redo att berätta om det som legat bakom rubrikerna, under ytan. Att få dela mina tankar och reflektioner som politiker, mamma och medmänniska. Förhoppningsvis kan jag inspirera och få andra att känna kraften att gå den där extra milen för det man tror på, säger Annie Lööf.

C-ledarens andra bok

Boken, som släpps den 18 september, blir Annie Lööfs andra bok.

2018 kom Sanningens ögonblick om de händelser som påverkat Lööf och format hennes ledarskap.

Nämnda personer

Annie Lööf

Tidigare partiledare Centerpartiet, före detta riksdagsledamot och näringsminister
Jur. kand (Lunds uni., 2011)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00