Välkommen till Altinget – en arena för svensk sakpolitik

Altinget är en politiskt oberoende nyhetsportal som bevakar politiken i Sverige och EU.

Redaktionen

Vår ambition är att förmedla politiska nyheter på ett opartiskt och öppet sätt och samtidigt bidra med fördjupningar, analyser och debatter. Vi är inte bara intresserade av sakpolitiken i sig - vi vill också att du ska veta hur sakpolitiken påverkar och har relevans för dig, såväl i ditt yrkesliv som privat. Det är också viktigt för oss att hålla en levande debatt där vi välkomnar politiker och övriga aktörer i samhället att delta.  

Vi förmedlar nyheter genom elva sakpolitiska nischer, där varje nisch fokuserar på ett specifikt ämnesområde där vi redan i ett tidigt skede följer den politiska beslutsprocessen. Vi anordnar också konferenser och nätverk där deltagarna ges chansen att fysiskt samlas kring ett område.

Här kan du läsa mer om våra nischer samt testa gratis i 14 dagar.

Vi tar politik på allvar. Hör chefredaktör Sanna Rayman berätta mer i videon nedan:

Mer om oss

Vårt koncept är baserat på Altinget.dk som grundades år 2000 och idag utgör den största politiska redaktionen i Danmark. I koncernen ingår även tankesmedjan Mandag Morgen. Altinget Sverige har funnits sedan 2014 och är efterföljare till Riksdag & Departement. Här hittar du kontaktuppgifter till oss! 

 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00