Om  
Lena Nyberg

MUCF:s generaldirektör lämnar: ”Har varit en ära”

Lena Nybergs uppdrag som generaldirektör för Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) går mot sitt slut. Inom kort väntas regeringen påbörja jakten på hennes efterträdare.

Lena Nyberg kommer i oktober ha suttit nio år som generaldirektör. Det innebär att hon tvingas lämna sitt uppdrag.
Lena Nyberg kommer i oktober ha suttit nio år som generaldirektör. Det innebär att hon tvingas lämna sitt uppdrag.Foto: Linnea Bengtsson/MUCF
Axel Hyttnäs Telin

Lena Nyberg har varit generaldirektör för MUCF sedan 2015. Då tog hon över efter ett år med tillförordnade gd:n Eva Theisz i spetsen, som fick rollen när Alice Bah Kuhnke lämnade för att bli miljöpartistisk kulturminister.

Nu börjar Nybergs tid på myndigheten att lida mot sitt slut. Nio år är maxtiden som gd vilket innebär att hon lämnar i höst.

”Det har varit en ära att få arbeta med så många duktiga personer och med så viktiga frågor”, skriver hon i ett inlägg på myndighetens intranät.

”Jag kommer att fortsätta ha roligt och göra nytta under det halvår som är kvar. Det finns många viktiga uppgifter som vi måste ta oss an.”

Lena Nyberg har tidigare bland annat varit vd för Skärgårdsstiftelsen i Stockholms län, myndighetschef på Barnombudsmannen och statssekreterare på kulturdepartementet.

Börjar rekrytera snart

Lena Nyberg skriver också att regeringen i närtid kommer att starta en rekryteringsprocess för att hitta hennes efterträdare.

Nämnda personer

Lena Nyberg

Generaldirektör Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Juridik

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00