Ungdomsförbundet: Dags för L att leverera

De borgerliga ungdomsförbunden underkänner regeringens skolpolitik. ”Man har blundat för de stora reformerna som behövs och man har verkligen förlorat den skolpolitiska debatten”, säger Erik Berg, ordförande för Luf.

Utbildningsdepartementet måste leverera, det är ju halva poängen med att Liberalerna sitter i den här regeringen, säger Erik Berg som förväntar sig stöd för flera av ungdomsförbundens förslag på landsmötet i november.
Utbildningsdepartementet måste leverera, det är ju halva poängen med att Liberalerna sitter i den här regeringen, säger Erik Berg som förväntar sig stöd för flera av ungdomsförbundens förslag på landsmötet i november.Foto: Tom Samuelsson, Henrik Montgomery/TT
Rebecka Prahl

Luf, Cuf och Muf blickar tillbaka till Alliansen och vill genom gemensamma reformförslag för skolan se till att det finns en borgerlighet i framtiden.  

– Det finns ett behov av en stark liberal reformagenda som kommer ur ett gemensamt borgerligt och liberalt sammanhang, säger Erik Berg, ordförande för Luf, till Altinget och fortsätter: 

– Vi vill se till att det finns en borgerlighet som inte bara är enat av ideologiska överenskommelser eller att man ogillar socialdemokratin, utan att man faktiskt samlas kring viktiga reformer.  

Altinget logoUtbildning
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget utbildning får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00