Om  
Ann-Charlotte Gavelin Rydman
Matz Nilsson

Hon kan ta över Sveriges skolledare

Efter tolv år som förbundsordförande slutar Matz Nilsson. Hans medordförande Ann-Charlotte Gavelin Rydman har nominerats att bli ensam ordförande för fackförbundet. 

Foto: Tomas Bergqvist
Ilham Osman

Valberedningen för Sveriges skolledare har nominerat Ann-Charlotte Gavelin Rydman till rollen som förbundsordförande inför den kommande kongressen den 24–25 maj i Stockholm.

”Jag har uppnått mina två viktigaste mål, att samla skolledarna i ett förbund och stärka professionsbasen. Nu behövs det nya krafter och engagemang för att lyfta och utveckla det nya förbundet”, skriver Matz Nilsson, som slutar som förbundsordförande efter tolv år, på X.

Gavelin Rydman delar sin entusiasm för att representera Sveriges skolledare och betonar vikten av att fortsätta företräda förbundet som en samlad röst för svensk skola i en kommentar på X.

”Hedrad och ödmjuk inför beskedet att en enig valberedning föreslår mig som ordförande för Skolledare. Får jag förtroendet ser jag fram emot att tillsammans med styrelsekollegor få fortsätta företräda Sverige Skolledare - den samlade rösten som leder svensk skola in i framtiden”, skriver Gavelin Rydman. 

Valberedningen, i sin motivering till nomineringen, betonade Rydmans engagemang, drivkraft och beprövade ledarskap genom åren. De ser henne som en nyckelfigur i att forma en enad och stark röst för svensk skolledning.

Nämnda personer

Ann-Charlotte Gavelin Rydman

Förbundsordförande Sveriges skolledare

Matz Nilsson

Förbundsordförande Sveriges skolledare
Linnéuniversitetet och Linköpings universitet

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00