Om  
Ardalan Shekarabi

Gd utses till ordförande i Tillitsdelegationen

Christina Forsberg, generaldirektör vid CSN och ledamot i Tillitsdelegationen, utses till ny ordförande i Tillitsdelegationen.

Maja Andersson

Regeringen ger Tillitsdelegationen i uppdrag att utforma en obligatorisk introduktionsutbildning för statsanställda, en utvidgning av uppdraget. Detta ses som nästa steg i Tillitsreformen.

Ny ordförande

I samband med beslutet att utvidga uppdraget så beslutades även att utse Christina Forsberg, generaldirektör vid CSN och ledamot i Tillitsdelegationen, till ny ordförande i delegationen.

– Jag är mycket glad över att Christina Forsberg tackat ja till att leda delegationens fortsatta arbete. Hon kommer med sin breda erfarenhet som myndighetschef och med välrenommerade ledaregenskaper leda arbetet på ett utmärkt sett, säger civilminister Ardalan Shekarabi i ett pressmeddelande. 

Läs också: Friare tyglar när staten granskar vården

Tidigare ordförande för delegationen var Laura Hartman, som varit ordförande sedan 2016.

Läs också: Hartman: Välfärden ska styras med tillit

– Jag vill också passa på att tacka tidigare ordförande Laura Hartman för sitt arbete. Hon har genom sitt arbete för delegationen bidragit till ett perspektivskifte i synen på hur nytta bäst skapas i offentlig sektor, säger Shekarabi.

Ny ledamot

Beslut togs även att utse Shirin Ahlbäck Öberg, docent i statsvetenskap vid Uppsala universitet, till ny ledamot i delegationen. 

– Shirin Ahlbäck Öberg kommer med sitt breda forskningsfält som inkluderar både professionernas ställning och styrnings- och ledningsfrågor i offentlig sektor att bli en tillgång för delegationen när uppdraget nu vidgas, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Läs också: Tillitsdelegationen får nya delegationsmedlemmar

Uppdraget ska redovisas senast den 2 maj 2020.

Nämnda personer

Ardalan Shekarabi

Vice ordförande (S) justitieutskottet
jur. kand (Uppsala uni., 2007), doktorand i offentlig rätt (Uppsala uni., 2010-)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00