Anna Ekström får grönt ljus för nya uppdrag – kan ta över ABF Stockholm

Karensnämnden har beslutat att den förra utbildningsministern Anna Ekström (S), utan restriktioner, får bli ny ordförande i ABF Stockholm och styrelseledamot i Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation (RIO). Valen till uppdragen sker i april.

ABF ska vara Stockholms självklara mötesplats där elever från olika bakgrunder möts och där argumenten spelar roll. Inte vem som säger vad. Det säger Anna Ekström (S) som var minister mellan 2016 och 2022.
ABF ska vara Stockholms självklara mötesplats där elever från olika bakgrunder möts och där argumenten spelar roll. Inte vem som säger vad. Det säger Anna Ekström (S) som var minister mellan 2016 och 2022.Foto: Ali Lorestani, Janerik Henriksson/TT
Johan ManellRebecka Prahl

Anna Ekström har en lång meritlista som fackordförande, generaldirektör och minister. Nu kan två nya uppdrag vänta.

Den tidigare utbildningsministern har nämligen anmält till Karensnämnden att bedöma om hon får ta uppdragen som ordförande i ABF Stockholm och styrelseledamot i RIO.

– Jag är förstås väldigt glad. Jag tycker att folkbildning är väldigt viktig, inte minst i den tid vi lever i med stora kunskapsluckor, stora behov av mötesplatser och ett aktivt kulturliv, säger Anna Ekström, till Altinget och fortsätter: 

Altinget logoUtbildning
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget utbildning får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00