SD-trotjänare lämnar utskott

SKIFTE. Den tidigare partitoppen Johnny Skalin (SD) slutar som ledamot i både EU-nämnden och skatteutskottet.

Johnny Skalin är en av blott elva sverigedemokratiska riksdagsledamöter som har varit med sedan partiet kom in i riksdagen år 2010. Under de första åren i riksdagen innehade han dessutom en av de tyngsta posterna i partiet, som ekonomisk-politisk talesperson och ledamot i finansutskottet.

Successivt har dock flera av SD:s första riksdagsledamöter tappat mark och förlorat tunga poster. Skalin slutade som ekonomisk-politisk talesperson redan år 2012 och blev då i stället ledamot i EU-nämnden. Men nu har han även lämnat den platsen. Det blir i stället Charlotte Quensel (SD), riksdagsledamot sedan 2018, som går från suppleant till ordinarie ledamot.

Skatteutskottet

År 2019 lämnade Johnny Skalin också partistyrelsen, men blev i samma veva ledamot i skatteutskottet. Även den platsen har han nu lämnat. Den tas över av Anne Oskarsson (SD), som därmed får sin första ordinarie utskottsplats.

Forrige artikel Tidigare statssekreterare avliden Tidigare statssekreterare avliden Næste artikel Här är vårens riksdagsvikarier Här är vårens riksdagsvikarier