Samtal om EU-anpassning för självgående fordon

TEKNIK. I förra veckan mötte infrastrukturminister Anna Johanssons (S) ett flertal ministrar från EU i Amsterdam. Enligt regeringen diskuterade man hur reglerna för uppkopplad och automatiserad körning kan göras mer lika inom EU.

– Digitalisering, uppkoppling och automatisering kommer att förändra hela transportsektorn. Sverige ligger långt fram i det här arbetet och vi vill fortsätta vara med och leda utvecklingen. Inom EU behöver vi koordinera regelverken för att bidra till utveckling och innovation på det här området, kommenterar infrastrukturminister Anna Johansson (S) i ett pressmeddelande.

Altinget skrev nyligen om att det lagstiftningsarbetet för självkörande fordon drar ut på tiden. Enligt kritiker kan det hota arbetstillfällen i Sverige.

Läs också: Självkörande bilar tvingas ha förare

 

Forrige artikel Hultqvist förbereder direktiv om nationell säkerhet Næste artikel Krav på längre straff för innehav av handgranat
Här är vårens riksdagsvikarier

Här är vårens riksdagsvikarier

ERSÄTTARE. Under våren är flera av de ordinarie riksdagsledamöterna lediga. Bland vikarierna finns bland annat tre tidigare riksdagsledamöter och Annie Lööfs förra pressekreterare.