Så vill regeringen minska klyftorna

KORTNYTT. Ett ny kommitté ska minska klyftorna, öka jämställdheten och förbättra integrationen, meddelar regeringen. 

En ny kommitté inrättas på uppdrag från regeringen. Tidigare generaldirektör för Inspektionen för Socialförsäkringsfrågor, Per Molander, ska leda arbetet. 

Läs också: Han leder arbetet i ny kommitté

Kommittén går under namnet Jämlikhetskommissionen och har som huvudsaklig uppgift att ta fram förslag som långsiktigt minskar klyftorna.  

– Klyftor mellan rika och fattiga, mellan män och kvinnor, mellan stad och land, sliter sönder och skapar misstroende. Kampen mot de växande klyftorna är en av regeringens viktigaste uppgifter, säger finansminister Magdalena Andersson i ett pressmeddelande. 

Läs också: Socialdemokraterna gör valrörelsen till Priderörelsen

Jämlikhetskommissionen ska ta fram åtgärder som bidrar till att utjämna skillnader i uppväxtförhållanden och ge möjligheter till god utbildning och arbete. Arbetet i kommittén ska bidra till ökad jämställdhet, förbättrad integration och förstärkt arbete för en jämlik hälsa.

Senast den 31 maj 2020 ska arbetet redovisas. 

Forrige artikel Så mycket skänker Benny Andersson till partiet Næste artikel MP ställer krav på att införa en sanningskommission MP ställer krav på att införa en sanningskommission