GD-byte på två myndigheter

CHEFSBYTE. Regeringen utser Annelie Roswall Ljunggren till ny generaldirektör och chef för Statskontoret. Samtidigt blir Darja Isaksson ny generaldirektör för Vinnova. 

Regeringen har beslutat att anställa Annelie Roswall Ljunggren som generaldirektör och chef för Statskontoret. Den 1 juni i år tillträder hon tjänsten. Annelie Roswall Ljunggren är i dag statssekreterare hos civilminister Ardalan Shekarabi (S) där hon ansvarar för statlig förvaltning och statliga arbetsgivarfrågor. Tidigare har hon varit generalsekreterare för Folkbildningsförbundet och budgetchef för den socialdemokratiska riksdagsgruppen.  

Läs också: Gd-byte ska ge Försäkringskassan mjukare profil

Även Vinnova får en ny generaldirektör. Regeringen utser Darja Isaksson till generaldirektör från och med den 20 augusti 2018. Darja Isaksson är i dag konsult och digital strateg. Hon är ledamot i nationella innovationsrådet och nationella samverkansprogrammet Life Science. Darja Isaksson har även ett engagemang i RISE.

Läs också: Ny gd och lag ska vässa Kustbevakningen

– Rekordmånga har sökt jobbet och många var också kvalificerade. Det gjorde urvalsprocessen tuff men nu är jag glad att kunna presentera Darja Isaksson som ny generaldirektör. Med sitt entreprenörsfokus och visionära ledarskap är hon rätt person att leda Vinnova, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S) i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Shekarabi om servicekontoren: Det kommer mer Shekarabi om servicekontoren: Det kommer mer Næste artikel Talmännen tackar för sig Talmännen tackar för sig
Vem blir ny förbundskansler i Tyskland?

Vem blir ny förbundskansler i Tyskland?

ANALYS. Armin Laschet har valts till ny partiledare för de tyska Kristdemokraterna (CDU). Men det är långt ifrån säkert att det blir han som efterträder Merkel som förbundskansler. I dagsläget talar allt mer för regeringschefen i Bayern, Markus Söder (CSU).