EU-grupp åter till Stockholm – fortsätter granska SD-samarbetet

I november reste Liberalernas EU-parti Alde till Sverige för att granska samarbetet med Sverigedemokraterna. Nu ska frågan diskuteras på helgens partiråd, och till våren planeras en ny resa till Stockholm.

Johan Pehrson (L) träffade delegationen från EU-partiet Alde&nbsp;när de besökte Sverige tidigare i höstas för att undersöka L-samarbetet med SD närmare&nbsp;i ett så kallat ”fact-finding mission”.<br>
Johan Pehrson (L) träffade delegationen från EU-partiet Alde när de besökte Sverige tidigare i höstas för att undersöka L-samarbetet med SD närmare i ett så kallat ”fact-finding mission”.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Miranda Olsson

En delegation bestående bland annat av styrelseledamöter från det liberala EU-partiet Alde reste i november till Stockholm för att närmare undersöka relationen mellan Liberalerna och Sverigedemokraterna, vilket Svenska Dagbladet rapporterade om. Samarbetet mellan partierna har kritiserats av EU-liberaler och inom Liberalernas och Centerpartiets partigrupp Renew Europe, där L-parlamentarikerns framtid i gruppen har varit uppe för diskussion

I går blev det känt att en medlem i gruppen, fransmannen Pascal Durand, väljer att lämna:

”Jag har ägnat hela min politiska karriär åt att bekämpa främlingsfientlighet, rasism och nationalism för att på så sätt stärka Europa. Att den liberala grupper associeras med ett sådant parti blev för mycket.”

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00