Kinnunen (SD) om omfattande samarbetet: ”Finns lite bilagor till Tidöavtalet”

Sverigedemokraternas inflytande över EU-politiken går långt utöver Tidöavtalets ramar. ”Det finns lite bilagor till Tidöavtalet, som inte är presenterade” säger Martin Kinnunen (SD).

SD:s Martin Kinnunen tror på omfattande samarbete kring EU-politiken: 

”Men vi kommer säkert att välja att inte samordna vissa saker också.”
SD:s Martin Kinnunen tror på omfattande samarbete kring EU-politiken: ”Men vi kommer säkert att välja att inte samordna vissa saker också.”Foto: Christine Olsson / TT
Jacob Hederos

Det råder delade meningar kring hur omfattande samarbetet mellan regeringspartierna och SD är i de EU-relaterade frågorna.

Där vissa företrädare, såsom liberalernas Johan Pehrson, spelar ner samarbetet, pekar andra såsom SD:s ledande företrädare i EU-nämnden Martin Kinnunen på att samarbetet ser ut att bli långt mer omfattande än vad som angetts hittills. 

I en intervju med Altinget uppger han att samordningen i de EU-politiska frågorna hittills fungerar väl, även om ramarna fortsatt inte är helt satta. Han har enligt egen utsago inte tagit del av samordningsdokumentet, men ser förutsättningarna för ett omfattande samarbete framöver även utanför de uppgivna sakfrågorna.

– Jag skulle väl säga att allt på klimat- och energiområdet lär komma in i samordningen. Men min gissning är att regeringen kommer att samordna det mesta generellt.

Altinget logoMiljö och Energi
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget miljö och energi får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00