SD kommer rösta ner utskottsinitiativ om fri hyressättning

Sverigedemokraterna kommer att rösta nej till det utskottsinitiativ om fri hyressättning som Centerpartiet väckt. ”Vi kommer att rösta ner det, för vi är emot fri hyressättning i nyproduktion”, säger Mikael Eskilandersson (SD). 

”Jag tror att våra väljare litar på att vi ser till att förhandla utifrån det bästa läge vi kan inom Tidösamarbetet”, säger Mikael Eskilandersson (SD) i samband med partiets landsdagar i Västerås. 
”Jag tror att våra väljare litar på att vi ser till att förhandla utifrån det bästa läge vi kan inom Tidösamarbetet”, säger Mikael Eskilandersson (SD) i samband med partiets landsdagar i Västerås. Foto: Fredrik Sandberg / TT
Louise Carlsson-ÖrningAnders Gustafsson

VÄSTERÅS. Centerpartiet har väckt ett utskottsinitiativ i civilutskottet angående frågan om fri hyressättning i nyproduktion. 

Sverigedemokraterna, som till Altinget nyligen sagt att de är öppna att förhandla i frågan med regeringen, kommer dock att rösta nej. 

– Vi kommer att rösta ner det, för vi är emot fri hyressättning i nyproduktion. Vi har inte ändrat inställning, säger partiets bostadspolitiska talesperson Mikael Eskilandersson till Altinget under partiets landsdagar i Västerås. 

Vi är emot det här förslaget, vi vill inte ha fri hyressättning i nyproduktion. Men vi är beredda att förhandla i alla frågor.

Mikael Eskilandersson (SD)
Bostadspolitisk talesperson

Altinget logoCivilsamhälle
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget civilsamhälle får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00