Scouterna får två generalsekreterare

Johan Pettersson blir ny generalsekreterare vid sidan av redan befintliga generalsekreterare Anna-Karin Hennig.

Marie Lundahl

Scouterna har av tradition delat ledarskap på flera instanser inom organisationen, bland annat ordföranderollen. Nu inför man detta även på den högsta ledarpositionen som generalsekreterare.

Krävs ” nyfikenhet och ödmjukhet”

Johan Pettersson ska tillsammans med Anna-Karin Hennig dela på generalsekreterarrollen. Han kommer senast från en tjänst som generalsekreterare på Oxfam, och har tidigare haft olika roller inom Läkare utan gränser.

– Det känns som en spännande utmaning att gå in i en organisation med delat ledarskap. Inte minst med tanke på att det är första gången som Scouterna genomför delat ledarskap på generalsekreterarposten, säger han i ett pressmeddelande.

– Det kommer att kräva både nyfikenhet och ödmjukhet från min sida, men jag ser verkligen fram emot att samarbeta med Anna-Karin Hennig som har en gedigen erfarenhet från scoutrörelsen.

Konstruktivt

Anna-Karin Hennig har varit engagerad i scoutrörelsen hela sitt liv och gick på sitt första scoutmöte som åttaåring. Hon blev vald till organisationens generalsekreterare år 2020.

– Jag är övertygad om att jag och Johan Pettersson har alla förutsättningar för att skapa ett framgångsrikt och konstruktivt ledarskap tillsammans, säger hon i ett pressmeddelande.

Johan Pettersson börjar sin nya tjänst den 1 augusti 2021.

Nämnda personer

Johan Pettersson

Generalsekreterare Scouterna
Master i marketing (Uppsala uni. 2005)

Anna-Karin Hennig

Generalsekreterare Scouterna
Master i företagsekonomi (Uppsala uni., 2004)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00