Proposition om Idéburna aktörer i välfärden försenas

Det blir ingen proposition om idéburna aktörer i välfärden under maj månad, som regeringen hade utlovat. Nu uppger civilminister Lena Micko (S) för Altinget att den kommer ”så snart som möjligt under mandatperioden”.

Civilminister Lena Micko berättar att propositionen om Idéburna aktörer i välfärden kommer först senare under mandatperioden.
Civilminister Lena Micko berättar att propositionen om Idéburna aktörer i välfärden kommer först senare under mandatperioden.Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet
Anders Gustafsson

I fredags kunde Altinget berätta att propositionen blir försenad. Först uppgav civilministern, via sin pressekreterare, att regeringen i nuläget inte kan ge något besked om tidsplanen. Under lördagen återkom civilminister Lena Micko på Twitter och skrev:

”Min politiska vilja och fasta ambition är att gå vidare med utredningens förslag så snart som möjligt under mandatperioden. Men synpunkter från tunga remissinstanser går inte att bara vifta bort, det behövs lite mer analys och bearbetning.”

Det handlar framför allt om förslag som riskerar att krocka med EU-rätten. Bland annat hade Konkurrensverket och Kommerskollegium sådana synpunkter i sina remissvar.

Altinget logoCivilsamhälle
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget civilsamhälle får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00