Pehrson (L) om kritiken: ”Det finns saker jag kunde gjort bättre”

Den skarpa kritiken mot hur partiledningen agerat när man slöt Tidöavtalet debatterades hårt under landsmötet. Johan Pehrson och partisekreterare Gulan Avci säger att partiledningen tar åt sig av kritiken. ”Jag tror för den skull inte att det hade fått något annat utfall”, säger Johan Pehrson. 

Johan Pehrson och Gulan Avci säger att de tar åt sig av kritiken mot hur partiledningen hanterat förhandlingen av Tidöavtalet. 
Johan Pehrson och Gulan Avci säger att de tar åt sig av kritiken mot hur partiledningen hanterat förhandlingen av Tidöavtalet. Foto: Carolina Byrmo / TT
Louise Carlsson-ÖrningJacob Hederos

LINKÖPING. I sin rapport konstaterar Liberalernas granskningsutskott att partiledningen brustit på flera punkter när det gäller den interna demokratin. Sättet de slutit Tidöavtalet på är inte godtagbart, bland annat för att partistyrelsen inte informerats. Under landsmötet debatterades både agerandet, men också vägen framåt.

När jag rannsakar mitt snart 55-åriga liv så finns det saker som jag kan ha gjort ännu bättre. Men jag noterar också att styrelsen fick ansvarsfrihet.

Johan Pehrson (L), partiledare

– Vad är det värt allt vårt arbete, till, inför och efter ett landsmöte, när vi sedan plötsligen får en hink kallt vatten över oss. Ingenting av dessa viktiga frågor som vi beslutat om på landsmötet gäller sedan, sa exempelvis Björn Ljung, ombud i Stockholm, rapporterar SR

Gulan Avci, partisekreterare för Liberalerna, säger till Altinget att partiledningen tar åt sig av kritiken. 

Altinget logoCivilsamhälle
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget civilsamhälle får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00