Statssekreteraren om Samhall: ”Kommer att bli förändringar”

Det statliga bolaget Samhall AB befinner sig i en opinionsmässig korseld efter den senaste tidens omfattande kritik från Riksrevisionen, Konkurrensverket, Almega och Skoopi. ”Det kommer att bli förändringar men det är för tidigt att säga vilka och i vilken omfattning”, säger statssekreterare Lars Hjälmered (M).

Såväl statssekreterare Lars Hjälmered (M) som arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L) är överens om att Samhall behöver reformer. Inte minst utifrån den kritik som Riksrevisionen gav uttryck för i sin granskning i slutet av juni.
Såväl statssekreterare Lars Hjälmered (M) som arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L) är överens om att Samhall behöver reformer. Inte minst utifrån den kritik som Riksrevisionen gav uttryck för i sin granskning i slutet av juni.Foto: Stina Stjernkvist/TT, TT Nyhetsbyrån, Christine Olsson/TT
Anders Gustafsson

Enligt facktidningen Fastighetsfolket öppnar arbetsmarknadsminister Johan Pehrson för att vinstkravet på Samhall ses över. Altinget ställde samma fråga till honom.

– Det här är ingen verksamhet som

Altinget logoBo och Bygg
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget bo och bygg får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00