Regeringen följer frågan om nya byggregler noga

Boverket avböjer att kommentera kritiken mot de nya byggreglerna som myndigheterna tagit fram. Bostadsminister Andreas Carlson säger att regeringen följer frågan noga och nu analyserar kritiken som framkommit. 

Boverkets nya byggregler inom projektet Möjligheternas byggregler får kritik för att riskera att leda till allt mer olika bedömningar och för att inte ta hänsyn till aspekter som bidrar till en god boendemiljö. Bostadsminister Andreas Carlson (KD) säger att regeringen har en god dialog med Boverket och att de följer frågan.
Boverkets nya byggregler inom projektet Möjligheternas byggregler får kritik för att riskera att leda till allt mer olika bedömningar och för att inte ta hänsyn till aspekter som bidrar till en god boendemiljö. Bostadsminister Andreas Carlson (KD) säger att regeringen har en god dialog med Boverket och att de följer frågan.Foto: Lars Schröder / TT
Louise Carlsson-Örning

– Själva syftet med möjligheternas byggregler är ju att gå mot mer funktionskrav och ta bort detaljerade skallkrav och vi analyserar nu den kritik som finns och följer det mycket noga. Vi har god dialog med Boverket, säger bostadsminister Andreas Carlson till Altinget angående de förslag på nya byggregler som Boverket presenterat. 

Ministern går inte in på några ytterligare detaljer om de regler som föreslagits men har är tydlig med att målet med Boverkets översyn och förslag är att underlätta byggprocessen. 

– Syftet är att det ska förenkla, att det ska vara mindre detaljkrav och mer av funktionskrav, säger han. 

Vi är tacksamma för alla svaren vi får på de regelförslag vi skicka ut för synpunkter.

Boverket

Altinget logoBo och Bygg
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget bo och bygg får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00