Han ska leda regeringens produktivitetskommission

Under ledning av tidigare riksgäldsdirektör Hans Lindblad ska en produktivitetskommission lämna förslag för att stärka svensk ekonomi. Kommissionen ska även titta på hur produktiviteten i offentlig sektor kan öka.

Nationalekonom Hans Lindblad ska leda regeringens produktivitetskommission. Han är i dag bland annat ordförande för Högskolan Västs styrelse och sitter även i Arbetsförmedlingens styrelse.
Nationalekonom Hans Lindblad ska leda regeringens produktivitetskommission. Han är i dag bland annat ordförande för Högskolan Västs styrelse och sitter även i Arbetsförmedlingens styrelse.Foto: Fredrik Surell/TT
Miranda Olsson

Redan i regeringsförklaringen i höstas aviserade Ulf Kristersson att han avsåg att inrätta en produktivitetskommission med uppgift att analysera den svenska ekonomins konkurrenskraft.

Den senaste genomfördes för lite mer än trettio år sedan för att stärka svensk produktivitet och leddes då av Klas Eklund (SOU 1991:82).

– I grund och botten handlar det om att göra saker på ett bättre sätt och få ut mer av varje insatt krona, säger finansminister Elisabeth Svantesson (M) på en pressträff.

Altinget logoBo och Bygg
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget bo och bygg får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00