Finansdepartementet söker investerare i samhällsfastigheter

Finansdepartementet har kontaktat stora investerare för att undersöka intresset för köp av samhällsfastigheter. Samtidigt är krisande SBB, Sveriges största ägare till samhällsfastigheter, till salu. 

Finansmarknadsminister Niklas Wykman (M) bekräftar att regeringen haft samtal med investerare angående köp av samhällsfastigheter. 
Finansmarknadsminister Niklas Wykman (M) bekräftar att regeringen haft samtal med investerare angående köp av samhällsfastigheter. Foto: Fredrik Sandberg / TT
Louise Carlsson-Örning

Enligt källor till Dagens Industri letar regeringen köpare till samhällsfastigheter bland stora investerare. Samtidigt befinner sig en av Sveriges största ägare till just samhällsfastigheter, SBB, i en rejäl kris och har sagt sig redo att sälja. 

Finansmarknadsminister Niklas Wykman (M) bekräftar för Di att regeringen haft samtal med investerare, men nämner inga detaljer. 

”Vi har haft en dialog med olika institutionella ägare för att bilda oss en uppfattning om hur marknaden ser på situationen, och den har vi haft i närtid”, säger Finansmarknadsminister Niklas Wykman (M) till Di.

Altinget logoBo och Bygg
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget bo och bygg får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00