Veckan i EU: EP i Strasbourg, Svantesson leder Ekofin och stor kulturkonferens i Umeå

EU-parlamentet sammanträder i Strasbourg och väntas besluta om utsläppsmål för personbilar och hur EU ska stötta Ukraina framöver. I Stockholm är äldreminister Anna Tenje värd för ett högnivåmöte om åldrande och i Umeå håller EU kulturkonferens. 

Elisabeth Svantesson ska träffa EU-kollegor i Ekofinrådet och Parisa Liljestrand och Linnea Henriksson kommer båda till EU:s stora kulturkonferens i Umeå.
Elisabeth Svantesson ska träffa EU-kollegor i Ekofinrådet och Parisa Liljestrand och Linnea Henriksson kommer båda till EU:s stora kulturkonferens i Umeå.Foto: AP Photo/TT/Geert Vanden Wijngaert, Christine Olsson/TT, Maja Suslin/TT
Sanna Rayman

Måndag 13 februari

Europaparlamentet sammanträder i Strasbourg med början denna måndag. Sessionen pågår till och med torsdag denna vecka, en översikt av ärendena kan ses här.

I samband med detta träffar också parlamentets talman Roberta Metsola EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen.

Eurogruppen sammanträder och diskuterar utvecklingen på energimarknaderna, den finansiella utvecklingen samt läget på arbetsmarknaderna i euro-området, bland annat mot bakgrund av inflationen.

I Stockholm hålls ett högnivåmöte (13-14 feb) om äldre och självständigt åldrande. Äldreminister Anna Tenje (M) inledningstalar och moderator för dagen är Socialstyrelsens generaldirektör Olivia Wigzell. Deltar och talar gör även Dubravka Šuica, EU-kommissionens vice ordförande samt kommissionär för demokrati och demografi.

Altinget logoEU
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget eu får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00