Vårdanalys får ny gd

FÖRFLYTTNINGAR. Jean-Luc af Geijerstam blir ny generaldirektör för Vårdanalys efter sommaren.

Foto: E-hälsomyndigheten
Johanna Alskog

Jean-Luc af Geijerstam blir Myndigheten för vård- och omsorgsanalys andra generaldirektör. Hans företrädare Fredrik Lennartsson startade upp myndigheten år 2011, men slutade vid årsskiftet för att ge sig ut i landstingsverkligheten. Sedan januari i år är han hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Skåne.

Bakgrund som läkare

Jean-Luc af Geijerstam har en bakgrund som läkare. Han kommer närmast från E-hälsomyndigheten där han är utredare samt har haft olika chefsroller. Tidigare har han även arbetat på Statens beredning för medicinsk och social utvärdering, SBU.

− Det ska bli otroligt spännande att ta tag i de frågor som Vårdanalys jobbar med, säger Jean-Luc af Geijerstam. Patient- och brukarperspektivet är viktigare än någonsin med tanke på de förändringar som vården och omsorgen genomgår just nu, fortsätter af Geijerstam.

Geijerstam tillträder som som generaldirektör den 1 september 2018. Vikarierande generaldirektör är Karin Nylén.

Fakta
Vårdanalys om Vårdanalys

"Myndigheten för vård- och omsorgsanalys följer upp och analyserar hälso- och sjukvården, tandvården och omsorgen ur ett patient-, brukar- och medborgarperspektiv. Vårt arbete ska bidra till att förbättra och effektivisera vården, tandvården och omsorgen samt stärka patienternas och brukarnas ställning."
– från myndighetens webb

Vårdanalys har cirka 40 medarbetare och är lokaliserad i centrala Stockholm.

LÄS OCKSÅ: Generaldirektören ska ratta vården i Skåne


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00