TT:s vd och chefredaktör avgår

NAMN. Efter åtta år som chef för TT nyhetsbyrån väljer Jonas Eriksson att avgå.

Medieanalysföretaget Retriever AB meddelade i början på förra veckan att företaget kommer att drivas mer fristående från majoritetsägaren TT nyhetsbyrån AB. I samband med den nya strategin lämnar TT:s vd och chefredaktör Jonas Eriksson och avgår från samtliga uppdrag inom TT-gruppen.

– Uppdraget förändras och då känns det, efter åtta år som chef, som ett bra tillfälle att lämna vidare, säger Eriksson i ett pressmeddelande.

Försäljningschefen Per-Anders Broberg tar över som tillförordnad vd, chefredaktör och ansvarig utgivare efter Eriksson. Broberg har tidigare varit vd för publicistorganisationen Utgivarna och biträdande chefredaktör för Expressen.

– Jag vill tacka Jonas Eriksson för alla framgångsrika år. Ägarna är fast beslutsamma om att Sverige behöver en stark nationell nyhetsbyrå och nu inleds en rekrytering av ny vd och chefredaktör. Under tiden anser vi att Per-Anders Broberg, med sin erfarenhet av både publicistik och affärer, är rätt person att leda TT, säger Mats Johansson, styrelseordförande i TT nyhetsbyrån, i samma pressmeddelande.

Forrige artikel Överblick: V satsar stort och SD kritiseras för public service-utspel Överblick: V satsar stort och SD kritiseras för public service-utspel Næste artikel Överblick: KD vill ha statlig dagpenning och kommuner oroas för sämre välfärd Överblick: KD vill ha statlig dagpenning och kommuner oroas för sämre välfärd
Överblick: M-topp i blåsväder och regeringskritik mot äldreboenden

Överblick: M-topp i blåsväder och regeringskritik mot äldreboenden

ÖVERBLICK. Enligt källor råder kaos i Stockholms stadshus med dålig arbetsmiljö under moderata finansborgarrådets ledning. SD och V kritiska till regeringens hantering av äldrevården som nu fått smittspridning. Tyskland begränsar videomöten med Zoom av säkerhetsskäl. Läs Altingets överblick.