Tidigare RFSU-topp till Astma- och allergiförbundet

REKRYTERINGAR. Röda Korsets vice ordförande Kristina Ljungros blir ny generalsekreterare för Astma- och allergiförbundet. Hon tillträder posten den 1 maj.

Kristina Ljungros har tidigare även varit arbetande förbundsordförande för RFSU och har lång erfarenhet av den ideella sektorn. Hon har ett brett kontaktnät inom det vårdpolitiska området.

– Jag brinner för folkhälsofrågorna och är övertygad om att det är en bred samverkan mellan många olika samhällsaktörer som kommer att utveckla förmågan att hantera allergiproblemen, säger Kristina Ljungros i ett pressmeddelande.

Forrige artikel SSU-segrar på kongressen – yrkeskörkort och reformerat skolval SSU-segrar på kongressen – yrkeskörkort och reformerat skolval Næste artikel Hon ska styra över miljarderna till vattenkraften Hon ska styra över miljarderna till vattenkraften
Allmänna sammankomster med fler än 50 människor förbjuds

Allmänna sammankomster med fler än 50 människor förbjuds

BESLUT. Regeringen har efter rekommendation från Folkhälsomyndigheten fattat beslut om att förbjuda allmänna sammankomster med fler än 50 personer. Samtidigt uppmanar statsministern svenskar att tänka över resor och uppmanar till folkvett.