SVT: S-medarbetare utreds för misstänkt trollkonto

PARTIVÄSENDET. Socialdemokraterna har inlett en intern utredning mot två medarbetare på partikansliet, som misstänks för att ha skapat ett fejkat Twitterkonto. Båda är arbetsbefriade medan utredningen pågår, rapporterar SVT.

Mattias Croneborg

Det aktuella twitterkontot ifrågasattes för en vecka sedan då en medarbetare vid Näringslivets Mediaservice uppmärksammade ett inlägg med en satirisk kritik av Sverigedemokraterna. Inlägget hade spridits av socialdemokratiska partiarbetare, trots att kontot vid det aktuella tillfället bara hade några få följare som dessutom var falska konton som spred porrelaterat innehåll.

Enligt SVT har ämnet sedan uppmärksammats av sajterna Fria tider, Samhällsnytt och Nyheter idag, där S-tjänstemännen anklagats för att ha skapat kontot.

På tisdagen meddelade partiet att man under måndagen inlett en internutredning om kontot och mot två medarbetare, anställda vid partikansliet på Sveavägen.

– Vi accepterar så klart inte fejkade konton, och när vi får den typen av anklagelser så utreder vi dem, säger partiets biträdande kommunikationschef Juan-Pablo Roa till SVT.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00