Om  
Mattias Landgren
Roger Mörtvik
Rasmus Cruce Naeyé

Statssekreterartrion på arbetsmarknadsdepartementet

Arbetsmarknads- och jämställdhetsminister Eva Nordmark (S) behåller sina två statssekreterare Rasmus Cruce Naeyé och Roger Mörtvik. Mattias Landgren blir statssekreterare hos Johan Danielsson (S), ny bostadsminister och biträdande arbetsmarknadsminister.

Rasmus Cruce Naeyé har varit Eva Nordmarks statssekreterare sedan 2019, efter att ha arbetat som politiskt sakkunnig hos Ylva Johansson (S) och som stabschef på arbetsmarknadsdepartementet. Han har en master i juridik från Harvard university och var tidigare verksam som advokat. År 2019 inkluderade tidningen Fokus honom på en en lista över 27 personer som kommer att prägla politiken under 2020-talet. 

Roger Mörtvik är veteran på Regeringskansliet och har varit statssekreterare både hos den före detta gymnasie- och kunskapslyftsministern Aida Hadzialic (S) och hos  dåvarande socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S). Han har varit samhällspolitisk chef på TCO och är författare till boken ”Turboekonomin: Den globala kampen om jobb och välfärd”, som släpptes 2006. Sedan i oktober 2019 har han tjänstgjort som statssekreterare på arbetsmarknadsdepartementet. 

Ny på departementet

Mattias Landgren har tidigare varit statssekreterare på näringsdepartementet och hos infrastrukturminister Tomas Eneroth (S). Han har också varit politisk sakkunnig åt statsministern vid Statsrådsberedningen. Åren 2010–2014 var han chefsjurist på Byggnads. År 2020 lämnade han politiken för en tjänst som vd och chefsjurist på LO-TCO rättsskydd.

Nämnda personer

Mattias Landgren

Senior rådgivare vid International Transport Forum
Jur. kand (Uppsala uni., 2001)

Roger Mörtvik

Tidigare statssekreterare hos arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S), samhällspolitisk chef TCO
Doktorandstudier i sociologi (Umeå uni.)

Rasmus Cruce Naeyé

Head of Regulatory Advisory – Group Channels & Technologies Swedbank
Master i juridik (Harvard Law School, 2011)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00