Om  
Tobias Baudin
Mattias Jonsson

Socialdemokraterna återvänder till Göteborg

Socialdemokraternas partikongress kommer till västkusten i maj nästa år. Då ska partiet besluta om sitt nya partiprogram.

Vid den förra kongressen 2021 valdes Magdalena Andersson till ny partiledare.
Vid den förra kongressen 2021 valdes Magdalena Andersson till ny partiledare.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Tim Gashi

Den 28 maj 2025 kommer Socialdemokraternas 42:a partikongress till Göteborg. Kongressen varar i fem dagar och är av särskild tyngd då Socialdemokraterna ska besluta om sitt nya partiprogram.

– Jag ser fram emot intensiva dagar där vi ska besluta om helt ny politik för en ökad samhällsgemenskap, en politik som ska ta Sverige in i 2030-talet. Vi ska dessutom besluta om ett nytt partiprogram och staka ut riktningen inför valet 2026, säger Tobias Baudin, partisekreterare för Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

Den tidigare diplomaten och EU-ministern Hans Dahlgren leder arbetet med att ta fram det nya partiprogrammet. Dahlgren ska i år resa runt landet för att ta in medlemmars synpunkter. 

Tidigare kongresser

2021: Göteborg 
2019: Örebro 
2015: Västerås 
2011: Stockholm 
2007: Stockholm

En medlem som är särskilt nöjd med att kongressen ska besluta om det nya partiprogrammet i just Göteborg, är riksdagsledamoten Mattias Jonsson (S), ordförande för Socialdemokraterna i Göteborg. 

– Vi är mycket glada över att partistyrelsen har valt att nästa kongress ska anordnas i Göteborg som återigen styrs av Socialdemokraterna. Vi har stor vana av att arrangera denna typ av evenemang och kan garantera att göteborgarna kommer märka av att Socialdemokraterna är i stan, säger han.

Nämnda personer

Tobias Baudin

Partisekreterare Socialdemokraterna
Gymnasieutbildning el/teleteknik

Mattias Jonsson

Riksdagsledamot (S), ledamot i partistyrelsen
Gymnasieutbildning

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00