SD: Bara Sverigedemokraterna röstar emot mer migration från Afrika till EU
Den största drivkraften för migration till Europa från Afrika är önskan om ett bättre liv. Men det sker på bekostnad av vårt eget välstånd, skriver Charlie Weimers, Sverigedemokraternas delegationsledare i Europaparlamentet, och Maria Rosander, kandidat (SD) till Europaparlamentet.
Maria Rosander
Polis, ledamot i arbetsmarknadsnämnden i Uppsala kommun (SD), tidigare kandidat till Europaparlamentet (SD)Charlie Weimers
Europaparlamentariker (SD)EU:s nya Afrikastrategi presenterades våren 2020 efter överläggningar mellan EU-kommissionen och Afrikanska unionen. Strategin ska utöver fokus på EU-stöd för Afrikas gröna och digitala omställningar ”säkerställa hållbara och omfattande partnerskap om migration och mobilitet”.
Då passerades den röda linjen
När Europaparlamentet röstade om Afrikastrategin i mars 2021 var Sverigedemokraterna det enda svenska parti som röstade nej. Våra röda linjer passerades när parlamentet och kommissionen lät FN:s globala ramverk för säker, ordnad och reguljär migration utgöra en utgångspunkt för relationerna med Afrika.
EU-länderna rekommenderas att anta enhetliga regelverk för arbetskraftsinvandring. Europa behöver migration, som EU-kommissionär Ylva Johansson uttrycker det.
Servicecenter ska, i enlighet med FN-pakten, inrättas från ursprungsort till slutdestination längs migrationsrutterna. Dessa ska erbjuda juridiska, praktiska, kulturella, hälso- och rese- tjänster till migranter för att säkerställa att de når sin destination på bästa möjliga sätt. Ett nytt reviderat globalt ID-system föreslås för att underlätta migranternas resa. Dessutom ska migranterna veta att ifall de avlider under resan eller när de har tagit sig till det nya landet kommer dennes jordiska kvarlevor att tas om hand på ett respektfullt sätt.
Det är inte acceptabelt att komma till Sverige och i många fall helt uteslutande leva på skattefinansierade bidrag som även skickas hem.
Att Socialdemokraterna röstade för EU:s Afrikastrategi är föga förvånande med tanke på att det var migrationsminister Heléne Fritzon (S) som godkände FN-pakten å Sveriges vägnar 2018. Hon betonade då att ”det inte finns några tecken på att migrationen kommer minska och att det är viktigt att sluta diskutera om migration är bra eller dåligt eller om den borde stoppas.”
Migrationstrycket ökat
Den illegala migrationen ska inte stoppas utan legaliseras genom att fler lagliga vägar öppnas för migranter från Afrika. Detta är tyvärr inte bara Socialdemokraterna, utan även den styrande majoriteten i Europaparlamentets linje. Under centerpartisten Abir Al-Sahlanis ledning, med borgerligt stöd, antogs flera rekommendationer i Europaparlamentet november 2021 ämnade att förenkla för laglig migration till Europa. Sverigedemokraterna röstade som enda svenska parti emot resolutionen, som även kräver minskade remitteringskostnader i linje med Förenta Nationernas Agenda 2030-mål.
Migrationstrycket ökar och ökar. Hundratals miljoner skulle migrera till Europa i dag om chansen gavs, enligt studier från opinionsundersökningsföretaget IPSOS och franska utvecklingsmyndigheten.
Migrationen från Afrika till Europa späs även på av kommissionen och parlamentets strävan att lättare kunna skicka pengar intjänade i Europa till familjerna i Afrika, så kallade remitteringar. Att minska kostnaderna för att skicka pengar, som ofta intjänats i den svarta ekonomin och sällan beskattas korrekt, bidrar aktivt till ökad migration till Europa. Med större ekonomiska resurser kan familjen i Afrika skicka fler unga till Europa.
Den största drivkraften för migration till Europa är önskan om ökat välstånd och ett bättre liv. Detta sker dock på bekostnad av vårt eget välstånd och svenskarnas säkerhet och välfärd.
Svensk migrationspolitik ändrar kurs
En av magneterna är Europas välfärdssystem. Det är inte acceptabelt att komma till Sverige och i många fall helt uteslutande leva på skattefinansierade bidrag som även skickas hem. Utförseln av kapital är en dubbel förlust för det svenska samhället. Det rör sig om potentiellt flera procent av vårt lands BNP som skickas till migranternas ursprungsländer. Även om dessa summor vore lagligt intjänade skulle de utgöra ett hot mot Sveriges välfärd. Detta kapital blir aldrig konsumerat, investerat eller sparat med avkastning som tillfaller någon inom Sverige.
Efter decennier av misslyckad svensk migrationspolitik ändras kursen. Genom att rösta på Sverigedemokraterna har väljarna lagt grunden för en restriktiv politik. Samma utveckling behövs i Bryssel där de andra partierna som retoriskt har bytt fot inte röstar för minskad migration.
Varje röst på Sverigedemokraterna i EU-valet får dubbel utdelning: en aktiv röst för mindre migration och en signal till de övriga partierna att anamma vår linje.