Så många blir utan investeringsstöd

Regeringens besked är att inga nya ansökningar om investeringsstöd kommer att beviljas efter årsskiftet. Det innebär att majoriteten av de 870 ansökningar som just nu finns i kö hos länsstyrelserna kommer att bli utan stöd. 

Från och med den 1 januari 2023 kommer inga ansökningar om investeringsstöd för byggande av hyresrätter eller studentlägenheter att beviljas. 
Från och med den 1 januari 2023 kommer inga ansökningar om investeringsstöd för byggande av hyresrätter eller studentlägenheter att beviljas. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
Louise Carlsson-Örning

Från och med den 1 januari kommer inga nya ansökningar om investeringsstöd för byggande av hyresrätter eller studentlägenheter att beviljas. Det meddelade infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) i samband med att regeringens omläggning av bostadspolitiken presenterades

Vår bedömning är att de 70 ansökningarna som kommer att kunna beviljas ungefär motsvarar en summa på 800 miljoner kronor.

Per Lindkvist
Enhetschef för avdelningen för stöd och bidrag på Boverket

I praktiken innebär det att omkring ytterligare ett 40-tal ansökningar kommer att kunna beviljas stöd. Men också att den absoluta majoriteten av de ansökningar som inkommit innan 1 januari i år, som var sista datum för ansökan, inte kommer att kunna få något investeringsstöd. 

Altinget logoBo och Bygg
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget bo och bygg får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00