S och MP backar i ny undersökning

OPINION. Stödet för regeringspartierna minskar visar SCB:s nya partisympatiundersökning. Det gör även Folkpartiet som får det lägsta stödet på 14 år.

Antalet personer som uppger att de skulle röstat på Socialdemokraterna om det vore val någon av de kommande dagarna har minskat med 2,2 procentenheter sedan SCB:s förra undersökning i november. Jämfört med valet har stödet minskat med 1 procentenhet. I den nya undersökningen ligger stödet för Socialdemokraterna på 30 procent.

Av Socialdemokraternas totala minskning sedan november kan 1,1 procentenheter förklaras av väljare som skiftat sina sympatier till Moderaterna, enligt SCB.

Stödet för Sverigedemokraterna fortsätter att växa. Partiet får 14,4 procent i undersökningen, en ökning på 2 procentenheter sedan i november. Det är den högsta siffran sedan partiet kom in i riksdagen 2010.

Forrige artikel Rekordmånga granskningar slutar i kritik mot regeringen Rekordmånga granskningar slutar i kritik mot regeringen Næste artikel Kommuner skyldiga att ta emot flyktingar Kommuner skyldiga att ta emot flyktingar
  • Rapportera

    Stockhholmaren

    Kommenter

    Jag har aldrig varit med om en regering som gjort så mycket som går stick i stäv med vad som uttalas i medier o bland vänner o bekanta - tom gamla sossar o vänstermänniskor blir bekymrade. Är det verkligen värt att rädda sitt välbesuttna skinn till detta höga pris landet nu betalar - arbete skapas av företag och skattefinansierad verkasamhet något annat finns inte. Hur många fler som är trötta på emotionell retorik som ställer förnuft och klar tanke och handling i skuggan och skapar söndring o kaos - realapolitik istället för denna . På vad sätt hjälper man människor i olika faser i livet med denna politik? när ska resultaten utvärderas utan att beskylla motparten för historiska missar - låter mer som tonåringar som pallat äpplen. Och allt är Sds fel som skulle mobbas ut i skogen mmm är det så man gör i en demokratie undrar nu 14,2% av väljarna?