Riksdagsutskott vill ha förklaring av skattechefen

FLYTTSTOPP. Riksdagens skatteutskott har kallat Skatteverkets generaldirektör Ingemar Hansson till utskottsmötet på tisdag nästa vecka. Anledningen är Skatteverkets planer på att lägga ned nio kontor, rapporterar P4 Västerbotten.

Protesterna har varit många på de orter som riskerar att bli av med skattekontor. Regeringen har gjort klart att den inte kommer att göra något för att stoppa flyttplanerna. Men från riksdagens skatteutskott låter det annorlunda.

– Jag kommer att tala om för Ingemar Hansson att min uppfattning är att det är viktigt att vi har starka myndigheter, och ska vi ha starka myndigheter i Sverige måste myndigheterna finnas representerade på många orter, säger utskottets ordförande Per Åsling (C) till P4 Västerbotten.

Per Åsling vill inte säga om skatteutskottet kan göra något för att ändra verkets planer.

– Det är klart att det är ju en tydlig markering och fingervisning från utskottet när vi kallar generaldirektören till utskottets sammanträde, säger han.

Skatteverket vill stänga kontoren i Enköping, Hudiksvall, Ludvika, Lycksele, Mariestad, Simrishamn, Vetlanda, Värnamo och Ängelholm. Verksamhet och personal ska flyttas till större orter.

Förhandlingar med facket om flytten skulle ha startat i onsdags men har skjutits upp.

Forrige artikel Norden går samman mot Ryssland Næste artikel Arbetsgivare tillsätter oberoende råd