Regeringen utreder ny föräldraförsäkring

SOCIALFÖRSÄKRING. Regeringen kommer ”skyndsamt” tillsätta en utredning som ska se över föräldraförsäkringen. Det sade socialförsäkringsminister Annika Strandhäll på lördagen i samband med Socialdemokraternas kongress i Västerås.

– Vi behöver se över föräldraförsäkringen från flera perspektiv. Försäkringen är från 1970-talet och har blivit ett lapptäcke, sade Annika Strandhäll vid ett seminarium anordnat av S-kvinnor under Socialdemokraternas kongress.

Den 4 juni lämnar Delegationen för jämställdhet i arbetslivet sitt slutbetänkande till regeringen. Det kan bli en bra startpunkt för den nya utredningen, tycker socialförsäkringsministern.

– Det är guldläge för en utredning om en modern föräldraförsäkring, sade Annika Strandhäll.

Socialdemokraternas kongress väntas uttala sig för en föräldraförsäkring som delas lika mellan föräldrarna. Som ett första steg ska en tredje månad reserveras för en av föräldrarna, och förslag om det ska läggas fram under året.

Forrige artikel Romson avfärdar pantburkssamarbete med Tyskland Næste artikel Pensionspengar ska lindra bostadsbristen
Sanna Rayman: Magstarkt att mana till självkritik efter terrordåd

Sanna Rayman: Magstarkt att mana till självkritik efter terrordåd

FRANKRIKE. Mordet på en fransk lärare har väckt avsky över hela Europa. Men som så ofta väcks även argumentation med en odör av "victim blaming". Särskilt tråkigt är detta när det kommer ifrån publicister, som man helst hade sett andra reflexer hos.