Regeringen för samtal om byggbranschens digitalisering

BYGG. På onsdag håller bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP) rundabordssamtal tillsammans med byggbranschens om digital omställning.

Regeringen menar att digitaliseringen av byggbranschen har stor utvecklingspotential, men att den digitala mognaden i byggindustrin ligger på en låg nivå. Regeringen hänvisar till en undersökning som Tillväxtanalys nyligen presenterat om digital mognad i svenskt näringsliv. Man anser att anledningarna till att branschen ligger efter är komplexa. Regeringen bjuder därför in branschen till ett rundabordssamtal.

- Digitaliseringen kan bidra till både kostnadseffektivisering och miljövinster. Vi behöver tillsammans diskutera vilka hinder som finns och hur vi tar oss över dem. Jag ser fram emot att höra vilka åtgärder och initiativ som aktörerna kan förverkliga, på egen hand eller i samverkan med andra, kommenterar bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP), i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Klartecken för nya vrakregler Næste artikel Ny myndighet ska minska segregationen

"KD och L bör inte missa chansen att knyta ihop Sverige"

DEBATT. Vi kan inte bortse från att infrastruktursatsningar är den effektivaste motorn för att öka bostadsbyggandet. Sveriges ansvarstagande partier bör stötta satsningar på höghastighetsbanor. Det skriver Sveriges byggindustriers vd.