Om  
Parisa Liljestrand
Amanda Lind
Christer Nylander

Politikertätt på årets Folk och kultur – Liljestrand (M) inviger

Kulturministern, en av hennes företrädare och flera andra kända politikernamn deltar i årets upplaga av Folk och kultur.

Axel Hyttnäs Telin

För sjätte gången går Folk och kultur av stapeln i Eskilstuna och det är kulturminister Parisa Liljestrand (M) som får äran att inviga årets upplaga. Hon deltar också i ett samtal med Åke Bonnier, biskop i Skara stift, om kulturens roll i kyrkan och samhället.

Före detta kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) har ett fullspäckat schema. Exempelvis deltar hon i ett seminarium om folkbildning med bland annat folkbildningsutredaren Christer Nylander, tidigare kulturpolitisk talesperson för Liberalerna.

Partiledarsamtal

Vänsterledaren Nooshi Dadgostar och MP-språkröret Per Bolund deltar i två samtal med Nordisk kulturfonds generaldirektör Benny Marcel.

Lawen Redar (S), kulturpolitisk talesperson, är en av deltagarna i ett panelsamtal om den ideellt organiserade kultursektorn.

Folk och kultur äger rum den 8–11 februari. Hela programmet finns tillgängligt här.

Nämnda personer

Parisa Liljestrand

Kulturminister (M)
Lärare (Uppsala uni., 2007)

Amanda Lind

Språkrör Miljöpartiet, riksdagsledamot, ordförande i kulturutskottet
Psykolog (Umeå uni., 2009)

Christer Nylander

Särskild utredare Styrning och uppföljning av folkbildningen, ordförande Ohlininstitutet, Bonus och Stiftelsen Ingmar Bergman
Fil. kand i statsvetenskap och nationalekonomi (1991)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00