Altinget tar pulsen på partiernas toppkandidater inför EU-valet (inom parentes partigrupp):

Sigrid Melchior bor och arbetar i Bryssel sedan 2007. Hon är frilansjournalist och bevakar EU- och Europapolitik för olika svenska medier, bland annat som krönikör för nyhetsmagasinen Dagens Samhälle. Hon har också publicerat två böcker om EU-journalistik och föreläser på svenska journalisthögskolor om hur man som journalist kan bevaka EU-institutionerna.

Teresa Küchler är Svenska Dagbladets EU-bevakare sedan 2010, och skriver också krönikor om EU och Europa för Borås tidning, Smålandsposten och Barometern. Även Teresa föreläser på svenska journalisthögskolor om hur man som journalist kan bevaka EU-institutionerna, eller kanske snarare: hur man inte borde bevaka dem. Hon vill slå hål på myterna som sprids om vad som sker i Bryssel, och hoppas med Brysselbubblan kunna sprida både bra skvaller och spännande, riktiga nyheter. 

Brysselbubblan på iTunes | Brysselbubblan på Libsyn 

Vetenskapsrådets gd: Dra lärdom – utveckla vetenskaplig rådgivning

Vetenskapsrådets gd: Dra lärdom – utveckla vetenskaplig rådgivning

DEBATT. Vid oförutsedda händelser måste den vetenskapliga expertisen samlas snabbt för att kunna ge stöd till beslutsfattande. Det är hög tid att Sverige utvecklar en effektiv process för vetenskaplig rådgivning som stöd både i krishantering och för en god samhällsutveckling, skriver Sven Stafström.