Överblick: UD nekar hjälp och M vill kompromissa med S

ÖVERBLICK. UD kommer inte hjälpa semestrande svenskar att ta sig hem nu när avrådan tas bort. Förslaget om en kortad Almedalsvecka slopas. M vill förhandla med S om migration, men tycker att MP kidnappar frågan. Missa inte DigitAlmedalen, Futurions digitala Almedalsvecka i samarbete med Altinget. 

M vill kompromissa med S

Samtalen om den framtida migrationspolitiken fortsätter. Under morgonen kommenterade M-partiledaren Ulf Kristersson krisen mellan S och MP i migrationsfrågan. Han anser att MP kidnappar viktiga frågor och gör lösningar omöjliga.

Enligt Kristersson, är S beredda att runda MP för att förhandla och komma överens med Moderaterna.

– Vi är beredda att diskutera och kompromissa med Socialdemokraterna, men då vill vi på förhand veta att det är på riktigt, en skarp överenskommelse. Det ska inte vara något som man sedan tar till regeringen för att se om Miljöpartiet också kan ställa upp på den linjen, säger Ulf Kristersson i P1 Morgon.

Anställda flyttar semester

Antalet arbetslösa i Sverige fortsätter öka. Därför ber Arbetsförmedlingen nu sina anställda att flytta semestern i sommar för att ta hand om nyinskrivna arbetslösa, rapporterar SVT. Upp till 200 beräknas behöva flytta sin semester, något som tillräckligt många anställda tackat ja till.

Arbetsförmedlingen ska även låna in ett 30-tal handläggare från Migrationsverket, nyanställa cirka 350 personer och ta in upp till 120 konsulter.

Kortad Almedalsvecka slopas

Flera riksdagspartier har under våren fört fram krav på att korta Almedalsveckan från åtta till fyra dagar samt att tidigarelägga den. Det är för dyrt och utdraget i dag, anser flera riksdagspartier.

Men nu meddelar de lokala partiföreträdarna på Gotland att det inte blir några förändringar förrän under nästa mandatperiod, skriver Svd.

Altinget på DigitAlmedalen

Under det som skulle varit Almedalsveckan samarbetar Altinget med Futurion i satsningen DigitAlmedalen och medverkar i och samtalsleder webbinarier och andra relevanta samtal.

Temat under tisdagen är automatisering och arbetsmarknadsoro.

Se sändningarna live eller i efterhand samt läs hela programmet här.

UD nekar hjälp

Från och med i dag 30 juni tar utrikesdepartementet bort sin avrådan från icke nödvändiga resor till tio länder. Men det betyder inte att resandet är riskfritt. Läget kan snabbt förändras om smittspridningen ökar, skriver DN.

Utrikesminister Ann Linde (S) meddelar att UD inte kommer att hjälpa semestrande svenskar att ta sig hem från utlandet. Svenskar kan inte heller räkna med att få hjälp att resa hem om semesterlandet stänger gränserna eller inför karantänsregler.

Forrige artikel M går framåt – men är långt ifrån Reinfeldts nivåer M går framåt – men är långt ifrån Reinfeldts nivåer Næste artikel Folkhälsomyndighetens pressträff om pandemiläget (30 juni) Folkhälsomyndighetens pressträff om pandemiläget (30 juni)