Överblick: Johnson vann och fusk kostar miljarder pizzor

ÖVERBLICK. Det brittiska valet dominerar nyhetsbevakningen. Men Sydsvenskan tar ett pizzagrepp på välfärdsfusket. Och EU-länderna har fattat ett beslut om klimatneutralitet.

Boris Johnson och det konservativa partiet vann det brittiska valet stort. Johnson säkrade en egen majoritet i parlamentet och har deklarerat att landet nu kommer att lämna EU som planerat den 31 januari.

Samtidigt gjorde Labour ett katastrofval och partiledaren Jeremy Corbyn har meddelat att han inte kommer att leda partiet i nästa val. Liberaldemokraternas partiledare Jo Swinson har redan meddelat sin avgång, efter att hon har förlorat sin parlamentsplats.

Miljarder pizzor

De flesta av landets ledarsidor uppehåller sig vid valet i Storbritannien. Men Sydsvenskan skriver om välfärdsfusket. Tidningen tar upp att fusket kostar 18 miljarder per år. Då politiker ofta har pizzareferenser för att beskriva små kostnadsökningar har tidningen räknat ut 10 miljoner pizzor om dagen eller nästan 4 miljarder pizzor på ett år.

EU (nästan) överens om utsläppsmål

TT rapporterar att 26 av EU:s medlemsländer är överens om att unionen ska bli klimatneutralt till år 2050. Men Polen är fortfarande inte med på tåget.

– Det bästa hade varit om alla är med, men 26 av 27 är en stark signal till omvärlden, säger Stefan Löfven, till TT.

– Vi kan inte gå med på en modell för ekonomisk omställning som skadar det polska samhället, säger Mateusz Morawiecki, Polens premiärminister.

Forrige artikel Så har Liberalerna byggt sitt riksdagslag Så har Liberalerna byggt sitt riksdagslag Næste artikel Svenskt näringsliv rekryterar tidigare partisekreterare Svenskt näringsliv rekryterar tidigare partisekreterare