Oppositionen kör över regeringen om Förbifart

TRAFIK. En majoritet i trafikutskottet i riksdagen vill riva upp regeringens beslut att frysa bygget av Förbifart Stockholm. Alliansen försöker även rädda Bromma flygplats med hjälp av SD, enligt svd.se.

Motionen, som stöds av de fyra allianspartierna och Sverigedemokraterna, går ut på att byggandet av Förbifarten ska återupptas senast vid nyår.

– S och MP har stoppat det här helt i onödan och kastar pengar i sjön. De sade en sak före valet, gäller det fortfarande? säger Lars Hjälmered (M) till svd.se

Trafikutskottet beslutade också att snabbehandla en motion om Bromma flygplats. Oppositionen försöker därmed stoppa den förhandlingsperson som regeringen vill tillsätta för att undersöka möjligheten att stänga flygplatsen.

Forrige artikel Varannan ung i arbete har tidsbegränsat jobb Næste artikel Regeringen oroar sig för medborgarnas elräkning
Icas vårdcentraler kan stöta på patrull

Icas vårdcentraler kan stöta på patrull

APOTEKSREGLERING. Ica Gruppen AB nöjer sig inte med livsmedel och apotek, utan planerar även en storsatsning på vårdcentraler. Men ett förslag från Läkemedelsverket om skärpta regler för vem som får driva apotek kan skapa problem för koncernens expansionsplaner.