Ny vd på Preem

NAMN. Magnus Heimburg, i dag CFO på Perstorp Holding AB, blir ny vd på Preem. Han tillträder sin nya tjänst under augusti 2020. 

Han efterträder Petter Holland, som efter sommaren går i pension efter att ha varit vd för Preem sedan mars 2012.

Heimburg har lång erfarenhet från olika seniora chefsbefattningar. Innan hans roll som CFO på Perstorp Holding AB var han under åren 2007 till 2014 CFO på Preem. 

- Magnus har en imponerande meritlista med gedigen erfarenhet från såväl seniora chefsbefattningar, som finansiell och ekonomisk styrning. Under sina nästan åtta år som CFO på Preem skaffade han sig en erfarenhet och unik insikt i vår operativa verksamhet, som gör honom mycket väl lämpad för att i rollen som VD förverkliga Preems ambitiösa vision om att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle, säger Jason Milazzo, styrelseordförande för Preem, i ett pressmeddelande.

- Jag ser verkligen fram emot att återvända till Preem. Företagets ambitioner att ställa om från fossilt till förnybart och att bli klimatneutrala 2045 ser jag som väldigt inspirerande. Min bakgrund, i kombination med kompetensen och engagemanget som finns i Preems organisation och ledningsgrupp, gör att jag känner mig övertygad om att vi kommer lyckas att nå dessa mål, säger Magnus Heimburg.

Forrige artikel Omdiskuterad skola stängs – över 200 elever utan skolplats Omdiskuterad skola stängs – över 200 elever utan skolplats Næste artikel Överblick: Rut en miljardförlust och Sjöstedt ställer energikrav Överblick: Rut en miljardförlust och Sjöstedt ställer energikrav
Överblick: M-topp i blåsväder och regeringskritik mot äldreboenden

Överblick: M-topp i blåsväder och regeringskritik mot äldreboenden

ÖVERBLICK. Enligt källor råder kaos i Stockholms stadshus med dålig arbetsmiljö under moderata finansborgarrådets ledning. SD och V kritiska till regeringens hantering av äldrevården som nu fått smittspridning. Tyskland begränsar videomöten med Zoom av säkerhetsskäl. Läs Altingets överblick.