Ny vd på Preem

NAMN. Magnus Heimburg, i dag CFO på Perstorp Holding AB, blir ny vd på Preem. Han tillträder sin nya tjänst under augusti 2020. 

Han efterträder Petter Holland, som efter sommaren går i pension efter att ha varit vd för Preem sedan mars 2012.

Heimburg har lång erfarenhet från olika seniora chefsbefattningar. Innan hans roll som CFO på Perstorp Holding AB var han under åren 2007 till 2014 CFO på Preem. 

- Magnus har en imponerande meritlista med gedigen erfarenhet från såväl seniora chefsbefattningar, som finansiell och ekonomisk styrning. Under sina nästan åtta år som CFO på Preem skaffade han sig en erfarenhet och unik insikt i vår operativa verksamhet, som gör honom mycket väl lämpad för att i rollen som VD förverkliga Preems ambitiösa vision om att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle, säger Jason Milazzo, styrelseordförande för Preem, i ett pressmeddelande.

- Jag ser verkligen fram emot att återvända till Preem. Företagets ambitioner att ställa om från fossilt till förnybart och att bli klimatneutrala 2045 ser jag som väldigt inspirerande. Min bakgrund, i kombination med kompetensen och engagemanget som finns i Preems organisation och ledningsgrupp, gör att jag känner mig övertygad om att vi kommer lyckas att nå dessa mål, säger Magnus Heimburg.

Forrige artikel Omdiskuterad skola stängs – över 200 elever utan skolplats Omdiskuterad skola stängs – över 200 elever utan skolplats Næste artikel Överblick: Rut en miljardförlust och Sjöstedt ställer energikrav Överblick: Rut en miljardförlust och Sjöstedt ställer energikrav
Forskare: Tio initiativ för en uthållig sjukvård och äldreomsorg

Forskare: Tio initiativ för en uthållig sjukvård och äldreomsorg

DEBATT. En sviktande äldrevård kan rasera förtroendet för Sveriges välfärdsmodell. Nu krävs reella reformer inom hälso- och sjukvården och äldreomsorgen. Det skriver professor Lars L Gustafsson och universitetslektor Ingvar Krakau, Karolinska Institutet.

Regionråd (SD):

Regionråd (SD): "Offrat människoliv för att rädda ekonomin"

DEBATT. De äldre ska inte användas som brickor i ett ekonomiskt experiment av regeringen. Testning av nyinflyttade på boenden borde ha införts tidigare och personal borde ha använt korrekt skyddsutrustning, skriver regionråd Håkan Lösnitz (SD).