Ny vd på Preem

NAMN. Magnus Heimburg, i dag CFO på Perstorp Holding AB, blir ny vd på Preem. Han tillträder sin nya tjänst under augusti 2020. 

Foto: Malin Lauterbach

Han efterträder Petter Holland, som efter sommaren går i pension efter att ha varit vd för Preem sedan mars 2012.

Heimburg har lång erfarenhet från olika seniora chefsbefattningar. Innan hans roll som CFO på Perstorp Holding AB var han under åren 2007 till 2014 CFO på Preem. 

- Magnus har en imponerande meritlista med gedigen erfarenhet från såväl seniora chefsbefattningar, som finansiell och ekonomisk styrning. Under sina nästan åtta år som CFO på Preem skaffade han sig en erfarenhet och unik insikt i vår operativa verksamhet, som gör honom mycket väl lämpad för att i rollen som VD förverkliga Preems ambitiösa vision om att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle, säger Jason Milazzo, styrelseordförande för Preem, i ett pressmeddelande.

- Jag ser verkligen fram emot att återvända till Preem. Företagets ambitioner att ställa om från fossilt till förnybart och att bli klimatneutrala 2045 ser jag som väldigt inspirerande. Min bakgrund, i kombination med kompetensen och engagemanget som finns i Preems organisation och ledningsgrupp, gör att jag känner mig övertygad om att vi kommer lyckas att nå dessa mål, säger Magnus Heimburg.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00