Ny arbetsgrupp analyserar arbetsmarknaden

ANALYSGRUPP. Framtidsminister Kristina Persson (S) har tillsatt en arbetsgrupp som ska lösa framtidens utmaningar på arbetsmarknaden.

FRAMTIDSSPANING. Kristina Persson (S) tillsätter en arbetsgrupp som ska analysera framtidens utmaningar på arbetsmarknaden.
FRAMTIDSSPANING. Kristina Persson (S) tillsätter en arbetsgrupp som ska analysera framtidens utmaningar på arbetsmarknaden.Foto: Foto: Victor Svedberg
Kristina Gauthier Reberg

Gruppen leds av Kommunals ordförande Annelie Nordström och ekonomen Klas Eklund. I övrigt ska gruppen bestå av ”personer med relevant kompetens och olika erfarenheter”.

– Ny teknik, digitalisering och nya organisationsformer kommer att påverka efterfrågan på arbetskraft och inkomsternas fördelning. Det är avgörande både för välfärden och för hur Sverige klarar sig i den globala konkurrensen att regeringen förstår framtidsutmaningarna och kan agera i tid, säger Kristina Persson.

Analysgruppen börjar sitt arbete i mars. Om ett år ska gruppen komma med förslag till lösningar för de framtida utmaningarna på arbetsmarknaden.

 

Pressmeddelande om arbetsgruppen

 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00