Ny arbetsgrupp analyserar arbetsmarknaden

ANALYSGRUPP. Framtidsminister Kristina Persson (S) har tillsatt en arbetsgrupp som ska lösa framtidens utmaningar på arbetsmarknaden.

Gruppen leds av Kommunals ordförande Annelie Nordström och ekonomen Klas Eklund. I övrigt ska gruppen bestå av ”personer med relevant kompetens och olika erfarenheter”.

– Ny teknik, digitalisering och nya organisationsformer kommer att påverka efterfrågan på arbetskraft och inkomsternas fördelning. Det är avgörande både för välfärden och för hur Sverige klarar sig i den globala konkurrensen att regeringen förstår framtidsutmaningarna och kan agera i tid, säger Kristina Persson.

Analysgruppen börjar sitt arbete i mars. Om ett år ska gruppen komma med förslag till lösningar för de framtida utmaningarna på arbetsmarknaden.

 

Pressmeddelande om arbetsgruppen

 

Forrige artikel FP: Bah Kuhnke återinför politiska utnämningar Næste artikel Färre barn dör i olyckor
V: Statligt ägande – motvikt till spekulation och kortsiktig vinstjakt

V: Statligt ägande – motvikt till spekulation och kortsiktig vinstjakt

DEBATT. Det är dags för en offensiv statlig företagspolitik. Vi har sett konsekvenserna av minskat statligt ägande inom många områden, det är dags att erkänna möjligheterna som ett statligt ägande ger, skriver Vänsterpartiets Birger Lahti och Lorena Delgado Varas.