Nu blir det mer pengar till studenterna

KORTNYTT. Nu höjs bidragsdelen från Centrala studiestödsnämnden (CSN) med runt 300 kronor i månaden för studenterna. Även studiehjälpen höjs med 200 kronor per månad.

Från den 1 juli kommer studenter som tar emot bidrag från CSN få ungefär 300 kronor mer i månaden. Detta berör cirka 500 000 studerande. Samtidigt höjs också studiebidraget inom studiehjälpen med cirka 200 kronor i månaden. Det innebär att det också kommer betalas ut retroaktivt för perioden mars till juni 2018, ungefär 900 kronor. Detta bidrag lämnas främst till elever i gymnasieskolan.

– Det är första gången på över 10 år som studiebidraget inom studiehjälpen höjs. När det går bra för Sverige vill vi att framgångarna kommer alla till del och satsa på höjda studiebidrag. Det betyder mer pengar till elever och studerande utan att de studerandes studieskulder ökar, säger Anna Ekström (S), gymnasie- och kunskapslyftsminister, i ett pressmeddelande.

Forrige artikel Tidningar klandras för #MeToo-publiceringar Næste artikel Utbrett näthat mot journalister
Vem testar olycksfåglarna i priogrupp fyra?

Vem testar olycksfåglarna i priogrupp fyra?

ANALYS. Frågan om provtagningar i coronakrisen lyckades denna vecka utvecklas till ett fullskaligt fingerpekande mellan myndigheter och regeringen. Mellan stolarna ligger olycksfåglarna i "priogrupp fyra" - den grupp som ingen har ansvar för.