MP fortsatt under spärren

OPINIONSUNDERSÖKNINGAR. I Aftonbladet/Inizios första opinionsundersökning efter sommaren har Miljöpartiet det fortsatt motigt och får endast 2,6 procent, en nedgång på 0,5 procentenheter. Därmed har partiet legat under 4 procentsspärren sedan februari i år.

Socialdemokraterna får 28,7 procent, en uppgång med 1,6 procentenheter sedan juni.  Vänsterpartiet står i princip still och noterar 6,8 procent.

Moderaternas får 16,0 procent vilket är en nedgång med 0,8 procentenheter sedan förra mätningen. Liberalerna backar till 4,1 procent, en nedgång på 0,6 procentenheter. Centerpartiet är fortsatt populärt i opinionen och får 12,9 procent, upp 0,5 sedan förra mätningen. Kristdemokraterna ökar från 4,0 till 4,8 procent.

Sverigedemokraterna får partiet 20,1 procent, en tillbakagång med 1,0 procentenheter.

Enligt Aftonbladet/Inizios är skillnaden mellan blocken liten. De rödgröna har ett litet övertag över alliansen med 0,3 procentenheter. Alliansen når 37,8 procent medan de rödgröna får 38,1 procent. Men då alltså Miljöpartiet inräknat som inte skulle komma in i riksdagen om siffrorna skulle bli till ett valresultat.

Läs hela undersökningen här

Forrige artikel Unga som inte klarar gymnasiet – inte bara en förlust för individen Næste artikel Regeringen fördubblar ersättningen till totalförsvarspliktiga