Moderaterna håller fast vid att Löfven bör avgå

FÖRHANDLING. Under en pressträff framhävde Moderaterna sitt krav att Löfven bör avgå och att ett samarbete med Sverigedemokraterna inte är aktuellt. 

Partisekreteraren Gunnar Strömmer säger på en presskonferens att som det ser ut idag är Alliansen Sveriges enda klara och kända regeringsalternativ. Om så inte är fallet måste statsminister Stefan Löfven omgående klargöra det regeringsalternativ han vill lägga fram, främst för medborgarnas skull, resonerar Gunnar Strömmer. 

Inget alternativ

Strömmer säger också att Socialdemokraternas vilja till blocköverskridande samarbeten pekar tydligt på att ett rödgrönt regeringsalternativ inte existerar.

Läs också: Unga och gamla moderater överens – Kristersson blir statsminister

Han höll även fast vid det krav som allianspartierna framhävde igår natt, att Löfven bör avgå. Detta utifrån hur Strömmer tolkar grundlagen. Eftersom valresultat visar att Alliansen ökade och regeringen minskade innebär det att väljarna vill se ett regeringsskifte, enligt Strömmer. I övrigt klargjorde Strömmer att ett samarbete med Sverigedemokraterna inte ligger på bordet och att ingen kontakt med SD har gjorts och kommer inte göras. 

Forrige artikel Det har aldrig gått sämre för S  Det har aldrig gått sämre för S  Næste artikel S sträcker över handen till högerblocket S sträcker över handen till högerblocket
Debatt: Ny modell kan ge fler bostäder i mindre kommuner

Debatt: Ny modell kan ge fler bostäder i mindre kommuner

DEBATT. I Simrishamn har man identifierat tre avgörande faktorer för ökat bostadsbyggande i mindre kommuner. Om fler använder sig av "Simrishamnsmodellen" kommer vi snart att ha ett bostadsläge i balans, skriver Per-Olof Järvegren, vd Simrishamnsbostäder.