Moderaterna håller fast vid att Löfven bör avgå

FÖRHANDLING. Under en pressträff framhävde Moderaterna sitt krav att Löfven bör avgå och att ett samarbete med Sverigedemokraterna inte är aktuellt. 

Partisekreteraren Gunnar Strömmer säger på en presskonferens att som det ser ut idag är Alliansen Sveriges enda klara och kända regeringsalternativ. Om så inte är fallet måste statsminister Stefan Löfven omgående klargöra det regeringsalternativ han vill lägga fram, främst för medborgarnas skull, resonerar Gunnar Strömmer. 

Inget alternativ

Strömmer säger också att Socialdemokraternas vilja till blocköverskridande samarbeten pekar tydligt på att ett rödgrönt regeringsalternativ inte existerar.

Läs också: Unga och gamla moderater överens – Kristersson blir statsminister

Han höll även fast vid det krav som allianspartierna framhävde igår natt, att Löfven bör avgå. Detta utifrån hur Strömmer tolkar grundlagen. Eftersom valresultat visar att Alliansen ökade och regeringen minskade innebär det att väljarna vill se ett regeringsskifte, enligt Strömmer. I övrigt klargjorde Strömmer att ett samarbete med Sverigedemokraterna inte ligger på bordet och att ingen kontakt med SD har gjorts och kommer inte göras. 

Forrige artikel Det har aldrig gått sämre för S  Det har aldrig gått sämre för S  Næste artikel S sträcker över handen till högerblocket S sträcker över handen till högerblocket
Här är alla 23 ministrar i nya regeringen

Här är alla 23 ministrar i nya regeringen

REGERING. Sveriges nya regering består av 23 ministrar, fem från Miljöpartiet och 18 från Socialdemokraterna. Det är lika många statsråd som i förra regeringen. Könsfördelningen är 12 kvinnor och elva män, vilket också är oförändrat jämfört med förra regeringen. Miljöpartiet får en minister mindre, Socialdemokraterna en mer.