M vill pausa etablering av nya religiösa friskolor

KORTNYTT. Moderaterna har tänkt om när det gäller religiösa friskolor. Nu vill de pausa etableringen av nya tills ett regelverk för att undvika extremism finns.

Moderaterna har tidigare inte uttryckt någon stark åsikt kring religiösa friskolor, men nu vill de pausa etableringen av nya. De vill invänta ett regelverk för dessa skolor innan nya kan etablera sig igen. Regelverket ska kontrollera skolorna att de inte styrs med radikala idéer som inte är förenliga med ett demokratiska samhället.

– Det har vuxit fram skolor med salafistiska inslag, det var aldrig tanken med friskolesystemet, säger Elisabeth Svantesson (M) under en presskonferens. 

Tillsammans med detta vill de att diskrimineringslagen ses över.

Gör Altingets valkompass HÄR

Forrige artikel Här är MED:s kandidater till riksdagen Næste artikel Starkt stöd för utökat rut och rot bland riksdagspartierna
Småföretagarna: Aktiekapitalets storlek är en pseudofråga

Småföretagarna: Aktiekapitalets storlek är en pseudofråga

REPLIK. Det är naturligtvis inte aktiekapitalets storlek som avgör om ett företag drivs på seriösa grunder. Snälla Tony ta av skygglapparna och försök förstå företagandet villkor, skriver Erik Sjölander från Småföretagarnas riksförbund.