M-ledamot vill flytta Vattenfalls huvudkontor

MOTION. Vattenfall borde flytta sitt huvudkontor närmare sin produktion, anser riksdagsledamot Lars Beckman (M).

Regeringen borde göra en översyn av att låta de statligt ägda bolagen flytta sina huvudkontor utanför Stockholm. Det föreslår riksdagsledamot Lars Beckman (M) i en motion.

Lars Beckman lyfter i sin motion fram Vattenfall som exempel på ett företag som borde se många fördelar med att inte ha huvudkontoret i huvudstaden, utan längre norrut närmare sin produktion.

Det finns många fördelar med att ha huvudkontoren utanför Stockholm, enligt Beckman. Det är lättare att rekrytera lojala medarbetare, boendepriserna är lägre och städerna plågas inte av trafikstörningar. Han nämner Luleå, Östersund, Umeå, Sundsvall och Gävle som exempel på städer med mycket goda kommunikationer.

 

Forrige artikel Rymdstyrelsen ska undersöka förutsättningar för små satelliter Næste artikel Krympta högskolestyrelser får tummen upp
Överblick: S rusar i opinionen och uppehållstillstånd i fara

Överblick: S rusar i opinionen och uppehållstillstånd i fara

ÖVERBLICK. Coronakrisen har gjort att stödet för Socialdemokraterna skjuter i höjden. Flera som har sitt uppehållstillstånd knutet till arbete riskerar att förlora det, varnar Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik. Personal på Statens servicecenter exponeras för smitta. Läs Altingets överblick.