Lövin svarar inte om Arlandaexpansion

KORTNYTT. Klimatminister Isabella Lövin (MP) kommer inte svara på om hon anser att Arlandas expansion är förenlig med klimatmålen, istället kommer infastrukturminister Tomas Eneroth (S) till riksdagen. "Beklagligt" anser Jens Holm (V).

Klimatminister Isabella Lövin (MP).
Klimatminister Isabella Lövin (MP).Foto: Martina Huber/Regeringskansliet
Johanna Alskog

Statliga Swedavia vill att Sveriges största flygplats Arlanda ska expandera från 26 miljoner till 70 miljoner flygresor per år. Riksdagsledamot Jens Holm undrar i en interpellation till klimatminister Isabella Lövin om hon anser att Arlandas expansionsplaner är förenliga med Sveriges klimatmål. Men det blir inte Isabella Lövin, utan infrastrukturminister Tomas Eneroth som kommer till riksdagen och tar debatten i kammaren med Jens Holm.

Ministerbytet är beklagligt, anser Jens Holm. "Frågan var ställd till henne och handlar om hur klimatmålen ska nås med ett förväntat ökat flygande." skriver han i en kommentar till Altinget. Hantering visar på hur splittrad regeringen är kring hela flygfrågan, enligt Holm: "hur en minister går ut och talar för ökat flygande med megasatsningar på Arlanda och andra om vikten av att värna klimatet och minskade utsläpp fr flygsektorn."

 

Nämnda personer

Jens Holm

Styrelseordförande Stockholms hamn AB, hållbarhetsansvarig ESMC
fil. mag. i sociologi (Uppsala uni., 1996)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00