L-ersättare tackar nej till riksdagen – jobbar för M

AVSTÅR. Liberalerna fick nyligen nya riksdagsersättare. Men en av dessa tackar nej eftersom han har lämnat partiet.

Maria Arnholm lämnade nyligen riksdagen för att bli landshövding. Ny riksdagsledamot blev Maria Danielsson från Huddinge. I samband med detta fick Liberalerna också tre nya ersättare till Liberalernas riksdagsledamöter i Stockholms kommun och Stockholms län.

En av dessa, Callis Amid, väljer dock att tacka nej till att stå som ersättare – eftersom han lämnat partiet.

"Jag är inte längre medlem i partiet Liberalerna. Jag hemställer därför om att entledigas från uppdraget som riksdagsersättare för Liberalerna med omedelbar verkan.", skriver Amid till Riksdagsförvaltningen.

Jobbar för M

Amid lämnade Liberalerna i april 2019. Han var kritisk dels till att partiet stödde regeringen Löfven, dels att partiet enligt Amid saknar en aktuell migrationspolitik. I dag tillhör Amid inget parti men han sitter i expert- och referensgruppen för Moderaternas integrationskommission.

Riksdagen följer ordningen på valsedlarna när riksdagsledamöter och ersättare utses. Nya ersättare för Liberalerna i Stockholms kommun och Stockholms län är Maria Johansson och den tidigare riksdagsledamoten Gunnar Andrén.

Forrige artikel Överblick: Ex-gd ny utredare och SD-topp i rättegång Överblick: Ex-gd ny utredare och SD-topp i rättegång Næste artikel Överblick: Fokus på utrikespolitik och SD-topp lämnar riksdagen Överblick: Fokus på utrikespolitik och SD-topp lämnar riksdagen
Postnord: Behövs mer finansiering än bara portointäkter

Postnord: Behövs mer finansiering än bara portointäkter

REPLIK. I den kommande postlagsutredningen är det viktigt att se hur samhällsuppdraget posttjänsten kan utföras utan att det innebär en orimlig ekonomisk belastning för tillhandahållaren, skriver Postnords koncernchef, Annemarie Gardshol.