Kristersson ska återrapportera till talmannen på onsdag

Arbetet med att få en ny regering på plats fortsätter. På onsdag ska moderatledaren träffa den återvalda talmannen för en avstämning om sonderingsuppdraget.

Ulf Kristersson (M) fick för en vecka sedan i uppdrag av talmannen att sondera möjligheterna att bilda en ny regering.
Ulf Kristersson (M) fick för en vecka sedan i uppdrag av talmannen att sondera möjligheterna att bilda en ny regering.Foto: Tim Aro/TT
Miranda Olsson

Efter bred enighet har moderaten Andreas Norlén valts för ytterligare en mandatperiod som riksdagens talman och fortsätter därmed processen med regeringsbildningen.

– Nu kan jag meddela, efter att ha blivit återvald, att jag kommer att träffa Ulf Kristersson på onsdag klockan elva för en avstämning av det sonderingsuppdrag som han fick av mig, säger Norlén på en pressträff strax efter att han blivit vald.

Det var för en vecka sedan Ulf Kristersson (M) fick i uppdrag att undersöka möjligheterna för att bilda en ny regering. Talmannen ville då inte sätta ett datum för återrapportering för att ge utrymme för en ny talman att sätta sin prägel på processen. Men efter måndagens talmansval står det klart att det fortsatt blir Andreas Norlén som kommer att leda arbetet för att få en ny regering på plats. 

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00